Израел заяви, че е готов да спре информационния поток от ливанския

...
Израел заяви, че е готов да спре информационния поток от ливанския
Коментари Харесай

Израел остро предупреди Ливан заради зачестилите трансгранични атаки

Израел съобщи, че е подготвен да спре осведомителния поток от ливанския фронт, защото военните дейности се усилиха в неделя, като " Хизбула " рани цивилни при трансгранична ракетна офанзива, а израелските военновъздушни сили бомбардираха уреди, свързани с подкрепяната от Иран формация.

Главният израелски боен представител, контраадмирал Даниел Хагари, разказа " Хизбула " като " бранител на " Хамас " -ИДИЛ ", по отношение на ислямистката палестинска секта.

" Хизбула ", за чийто ракетен боеприпас се счита, че надминава този на " Хамас ", прави относително лимитирани офанзиви в символ на взаимност с палестинците . Лидерът на " Хизбула " Хасан Насрала разказа в събота израелския фронт като " деен ".

Но защото минимум 70 от бойците на групировката, дружно с няколко ливански цивилни, бяха убити при израелски контраудари, тактиката на " Хизбула " се разшири, с цел да включва ракети с 300-500 кг бойни глави и дронове вид камикадзе.

В неделя " Хизбула " пое отговорност за офанзива с управляеми ракети, която съгласно Израел е ранила минимум двама служащи от електрическа компания, изпратени да извършат ремонт в гранична общественост.

При минометна офанзива бяха ранени седем израелски бойци, оповестиха военните. Ракета задейства сирени покрай израелския пристанищен град Хайфа, на 27 км (17 мили) от границата с Ливан, само че не аргументи жертви. Ливанско крило на " Хамас " пое заслугата за изстрелването.

Израел сподели, че неговата авиация и артилерия са блъснали " Хизбула " и други цели в Ливан в ответен отговор, заявявайки, че държи групата и държавното управление в Бейрут виновни за всички военни дейности.

" Израелската армия е съсредоточена върху Газа, само че ние сме в доста високо положение на подготвеност на север ", сподели Хагари. " Гражданите на Ливан ще поемат цената на това неблагоразумие и на решението на " Хизбула " да бъде бранител на " Хамас ".

" Израелската армия има оперативни проекти за смяна на обстановката със сигурността на север. Ситуацията със сигурността няма да остане такава, при която северните поданици не се усещат сигурни при завръщането си в домовете си ", сподели той на ефирен брифинг.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш сподели, че е призовал Иран, който поддържа " Хамас ", както и " Хизбула ", да се намеси.

Интервюиран на Fareed Zakaria GPS, Гутериш сподели, че е помолил Иран " да каже на " Хизбула ": " Не можете да създадете обстановка, в която Ливан ще бъде изцяло обхванат от този спор ", тъй като в случай че " Хизбула " стартира масирана офанзива против Израел, това може да сътвори - аз не  знам какъв удар - само че в едно съм сигурен - Ливан няма да оцелее. "

Попитан дали Иран е реагирал, той сподели: " Не знам. Те постоянно са казвали, че нямат нищо общо със протичащото се , само че споделят обществено, че има риск този спор да бъде уголемен. Винаги е доста мистериозно, позицията на Иран ".
 Организация на обединените нации заяви за свое оборудване в Газа, обстрелвано от Израел
Организация на обединените нации заяви за свое оборудване в Газа, обстрелвано от Израел

Последната офанзива е още едно доказателство, че на никое място в Газа не е безвредно. Нито на север, нито в централните райони, нито на ю
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР